Ana içeriğe atla

KIZ KULESİ

 
Kız Kulesi 
Ayrıca "Leander's Tower"olarak da bilinen bu eşsiz deniz feneri İstanbul Boğazında küçük bir adacık üzerinde yer almaktadır. İlk kez 12.yy da inşa edilen ve daha sonra savaşlar ve doğal afetler nedeniyle, 1999 yılına kadar bir kaç kez restore edilmiş ve yeniden inşa edilmiştir. Kız Kulesi hakkında bir çok hikaye vardır. Bugün Kız Kulesi İstanbul' un en çok turist çeken merkezlerinden biridir. Şuan en alt katında bir restoran orta katında da bir cafe vardır.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

HARİTA

İlk Dünya Haritası MS 150 yılında Klaudyos Ptolemaios tarafından çizilmiştir. Dünyada gerçeğe yakın olan ilk dünya haritasıdır.  Piri Reis tarafından 1513 yılında çizilmiştir.

Coğrafyanın Beş Temel Unsuru

1- Konum: Bir olay ve varlığın neden orada yer aldığını mekanla ilişkisini, insan hayatı üzerindeki etkisini konuma bağlı olarak inceler. İkiye ayrılır; a- Matematiksel Konum b- Özel Konum 2-Mekan:  Mekanın fiziki ve beşeri özelliklerinin ortaya konması, bu unsurlar arasında etkileşimin anlaşılmasını sağlar. 3- Bölge: Coğrafya benzer doğal,beşeri ve ekonomik özellikleri olan alanlara bölge denir. İki kısımda incelenir; a- Beşeri / Kültürel Bölge b- Fiziki Bölge 4- Hareket: Yerkürede canlı,cansız tüm varlıklar için bir hareket söz konusudur. Coğrafya fiziki ve beşeri tüm hareketleri incelemeye çalışır. 5- Beşeri ve Fiziki Ortam: Fiziki ortam insanın tüm faaliyetleriyle bağlı olduğu doğal çevreyi ifade eder.

İlk Coğrafyacı : STRABON

STRABON  MÖ 64 - MS 24 Roma İmparatorluğu döneminde yaşamış Yunanlı coğrafyacı , tarihçi ,gezgin ve filozoftur. Yaşadığı dönemde yapılan göçler ve bunları hangi milletlerin yaptığına dair çalışmalar yapmıştır. Bugünkü Amasya ili sınırları içinde varlıklı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Strabon dünyanın ilk coğrafyacısıdır. Antik Dünya hakkındaki kitabı ile tanınmıştır. Başta Aristotelesci görüşleri savunsada sonrasında Stoa okulunun görüşlerini benimsemiştir. Olgunluk çağında 'Historika Hypomnemeta' adlı bir kitap yazmıştır. Kitap 43 cilttir kayıptır sadece 19 parçası ele geçmiştir. Geographumena adlı yapıtın büyük bir bölümü ele geçmiştir.  Strabon 'un coğrafyası tarihsel bir özellik taşımakla birlikte insanın, kavimlerin ve imparatorlukların fiziki dünya ile olan ilişkilerini de belirtir.